Leeruitstap Kamp C & Aquafin
We begonnen de ochtend met een voormiddag in Kamp C weer we leerden over: 'duurzaam bouwen.' Daarna reden we naar Aquafin waar we over het zuiveringssysteem leerden.
Kamp C:
Duurzaam bouwen = goed voor het milieu en de mens!
Duurzaam bouwen = goed voor het milieu en de mens!
We wandelden eerst naar de blokhut waar we zagen dat er verschillende materialen zijn om te isoleren zoals: hout, snelbouwsteen, … Maar toch wanneer we zoveel mogelijk proberen te isoleren zijn er altijd koudebruggen ( onderbreking in de isolatieschil ). Die voor koude in je huis kunnen zorgen. Ramen zijn normaal gezien het minst isolerend maar er zijn nog wel trucjes om het tegen te werken. Bv: Dubbel glas met lucht of argonglas je kan ook driedubbel glas nemen ook met lucht of argongas. In de schuur leerden we over regenwater, licht en een zonneboiler. Regenwater onder andere kunnen we gebruiken voor je WC, wasmachine, tuinslang, dweil en emmer, … En wanneer we licht willen maker moeten we zo weinig mogelijk energie verbruiken. Bv: een LED-lamp verbruikt het minst daarna een spaarlamp vervolgens een TL-lamp en veel meer. Een zonneboiler maakt natuurlijk water warm met behulp van de zon. En met de zon in Belgie kan je de helft van je water per jaar warm maken. Dat is dus een heleboel. En wanneer je investeert in een zonneboiler verdien je het terug in 5 tot tien jaar terug.
De eerste gedachte bij de leerlingen en ons groepje was: 'pfff dat gaat hier stinken.' En ik kan niet anders dan ze gelijk geven. We starten met een beetje theorie in de vergaderzaak waar een meneer ons uitleg gaf. Dat duurde te lang naar mijn zin. :'( Toen we aan de rondleiding begonnen was het aan het regenen maar dat hield ons niet tegen want we moesten regenkledij meenemen. De leeruitstap was interessant maar zeker niet mijn lievelings. Want het enigste wat wij koden onthouden was dat het hard stonk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten